Zelfoogst

Iedere week zelf je groenten komen oogsten, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over wieden, schoffelen en water geven. Dat kan bij De Groentemeester. Je wordt dan net als tientallen andere mensen oogstgenoot. Weer eens wat anders dan een eigen moestuin.
Oogstgenoten kunnen vanaf half mei tot eind november iedere week zelf hun verse onbespoten groenten en kruiden van het land komen halen. Tuinder Remko Boers verzorgt samen met een enthousiaste groep vrijwilligers de teelt van zo’n 90 tot 100 verschillende soorten groenten en kruiden.
Oogstgenoten betalen daarvoor aan het begin van het seizoen een vast bedrag. Daarmee kunnen ze het hele seizoen gebruik maken van hun oogstaandeel, tot wel 30 weken. En dat oogstaandeel levert iedere week genoeg groenten voor 1 á 2 personen.
De tuin is open op drie momenten in de week. Op die momenten kan er geoogst worden. Oogstgenoten zetten bij binnenkomst een kruisje in de map. En gewapend met tasjes, zakjes, doosjes, mandjes en kistjes wandelen ze dan de tuin op. Op zoek naar de rode vlaggen. Want waar de rode vlaggen staan, daar mag geoogst worden.
Vooraf krijgt iedere oogstgenoot een mail waarin de oogst van de week staat. En daar staan dan ook instructies bij hoe je iedere groente het beste kan oogsten.
En voor wie niet weet wat hij (of zij) met een koolrabi, een pastinaak of een patisson kan klaarmaken, is er de recepten-appgroep van De Groentemeester. Oogstgenoten die dat leuk vinden, wisselen daarin recepten met elkaar uit die gemaakt worden van de oogst van die week.
Meer informatie over openingstijden en prijzen vind je bij de veelgestelde vragen.